Китай ще внася тютюневи листа от България Китай ще внесе

...
Китай ще внася тютюневи листа от България Китай ще внесе
Коментари Харесай

Борисов и Къцян договорихме внос на български тютюн в Китай

Китай ще внася тютюневи листа от България Китай ще внесе от България до 10 млн. тона сушени тютюневи листа. Това стана ясно от изказванията на водачите на двете страни Бойко Борисов и Ли Къцян.
 
По време на форума " 16+1 " в София беше контрактувано и основаването на Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай.
 

Неведнъж българският министър председател е изразявал желанието си за импорт на над 100 млн. тона артикули за производството на тютюневи произведения, тъй като от това зависи поминъкът на доста хора, съобщи ръководителят на Държавния съвет на Китайската национална република Ли Къцян и добави, че е мислил доста по какъв начин това ще се отрази на Китай.
 
 БГНЕС-->

" Ние се разбрахме за импорт на до 10 млн. тона сушени тютюневи листа. Можем да предприемем нов вид обработка. Това няма да наруши досегашния баланс на пазара на тютюневи произведения в Китай . Така че, ние ще се радваме да можем да отговорим на вашите потребности. Ще го разглеждане и като развиване на нашия пазар ", съобщи Къцян.
 

Предложението на Борисов е обвързвано с проблемите у нас, свързани с изкупуването и дотирането на тютюна .
 БГНЕС

" Знаете какъв брой проблеми имаме в изкупуването и дотирането на производството на тютюн и точно по тази причина неведнъж сме говорили даже, в случай че би трябвало те да дадат свои сортове , които българските производители отглеждат, изключително в смесените региони, и да създадем по този начин, че да има пазар на тяхната продукция. Работили сме в тази посока, с цел да се опитаме да намерим пазар за българските производители на листа тютюн. Затова споделя министър председателят Къцян, че това е политическо решение, с цел да се подкрепи това произвеждане ", разяснява Борисов.
 
 БГНЕС

Доброто съдействие ще докара до увеличение на туристите от Китай в България и противоположното. Тези от Китай ще са повече поради огромното население, само че ние не желаеме да има взаимност, уточни Ли Къцян.
 
Той насочи покана към Европейската банка за възобновяване и развиване , организации от структурата на Световната банка и други интернационалните организации да се включат в многостранното съдействие сред две, три, четири и повече страни, тъй като по думите му, това ще способства за световния мир и непоклатимост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР