Китай ще внася рекордни обеми от американски петрол и соя,

...
Китай ще внася рекордни обеми от американски петрол и соя,
Коментари Харесай

Китай пазарува от петрол до соя от САЩ

Китай ще внася рекордни размери от американски нефт и соя , заяви Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че формален Пекин даде сигнал на държавните компании да купуват повече американски артикули и първични материали, с цел да облекчат напрежението сред двете най-големи стопански системи.

 Китай и Съединени американски щати: Няма да влизаме в комерсиална война
Китай и Съединени американски щати: Няма да влизаме в комерсиална война

Пекин ще усили комерсиалния продан със Съединени американски щати

Китай даде обещание през уикенда да усили вноса от своя максимален търговски сътрудник, с цел да предотврати комерсиална война, която може да навреди на международната стопанска система.

Така двете страни се отдръпнаха от цялостна комерсиална война. Съединени американски щати подвигна възбраната за американските компании, които доставят съоръжение за китайския телеком ZTE Corp, а Пекин смъкна митото върху вноса на коли.

 Русия и Китай ускоряват икономическото си въздействие в Иран
Русия и Китай ускоряват икономическото си въздействие в Иран

Евразийският стопански съюз подписа краткотрайно комерсиално съглашение с Иран

Китай е най-големият вносител в света на петрол и соя. Най-големият преработвател на петрол в Китай, китайският Sinopec ще увеличи вноса на недопечен нефт от Съединени американски щати до най-високото равнище през юни.

Износът на недопечен нефт в Съединени американски щати се усили бързо, защото продукцията от шистови находища доближи рекордни стойности и понижи цената на американския нефт. Износът натоварва американския водопровод и пристанищната инфраструктура и може да доближи лимита си, сподели един от източниците.

Търговската поделение на Sinopec - Unipec е купила 16 млн. барела или към 533 000 барела на ден от суровия американски нефт с доставка през юни. Това е най-големият размер, който в миналото е бил купуван за един месец от компанията. Сделката е на стойност към 1,1 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР