Китай ще вдигне ограниченията за собствеността на чуждестранни инвеститори във

...
Китай ще вдигне ограниченията за собствеността на чуждестранни инвеститори във
Коментари Харесай

Китай вдига ограниченията за собствеността във финансовия сектор

Китай ще вдигне рестриктивните мерки за собствеността на задгранични вложители във финансовия бранш през 2020 година - година по-рано от плануваното в началото, разгласи министър председателят Ли Къцян, представен от Ройтерс.

Китай също така ще отвори още повече индустриалния си бранш, в това число автомобилостроенето, и ще понижи листата, който лимитира задграничните вложения в някои области, сподели Ли на Световния стопански конгрес в китайския град Далян.

Пекин насочи сигнали, че форсира отварянето на китайската стопанска система, откакто президентите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин се договориха да възобновят комерсиалните договаряния в нов опит да реализират съглашение и да сложат завършек на комерсиалната война.

Анализатори обаче се съмняват дали примирието ще докара до стабилно понижаване на напрежението и предизвестяват, че опазване на несигурността може да подтисне корпоративните разноски и международния напредък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ще реализираме задачата да премахнем рестриктивните мерки пред собствеността при скъпите бумаги, фючърсите, застраховките " Живот " за задгранични вложители до 2020 година - с една година по-рано от в началото плануваната дата 2021 година, сподели Ли.

Китай следва графика, с цел да покаже на света, че няма да спре отварянето на финансовия си бранш, означи министър председателят. Освен това държавното управление следващата година ще понижи рестриктивните мерки за пазарния достъп на задгранични вложители до телекомуникационните услуги и превоза, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР