Китай ще вдигне ограниченията за собствеността на чуждестранни инвеститори във

Китай ще вдигне ограниченията за собствеността на чуждестранни инвеститори във ...

Китай вдига ограниченията за собствеността във финансовия сектор.


Китай ще вдигне ограниченията за собствеността на чуждестранни инвеститори във финансовия сектор през 2020 година - година по-рано от планираното първоначално, обяви премиерът Ли Къцян, цитиран от Ройтерс.

Китай освен това ще отвори още повече производствения си сектор, включително автомобилостроенето, и ще намали списъка, който ограничава чуждестранните инвестиции в някои области, каза Ли на Световния икономически форум в китайския град Далян.

Пекин отправи сигнали, че ускорява отварянето на китайската икономика, след като президентите на САЩ и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин се договориха да възобновят търговските преговори в нов опит да постигнат споразумение и да сложат край на търговската война.

Анализатори обаче се съмняват дали примирието ще доведе до устойчиво намаляване на напрежението и предупреждават, че запазване на несигурността може да подтисне корпоративните разходи и световния растеж, предаде БТА.

Ще постигнем целта да премахнем ограниченията пред собствеността при ценните книжа, фючърсите, застраховките "Живот" за чуждестранни инвеститори до 2020 година - с една година по-рано от първоначално планираната дата 2021 година, каза Ли.

Китай следва графика, за да покаже на света, че няма да спре отварянето на финансовия си сектор, отбеляза премиерът. Освен това правителството догодина ще намали ограниченията за пазарния достъп на чуждестранни инвеститори до телекомуникационните услуги и транспорта, допълни той.

Източник: manager.bg