Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки, съобщи късно

...
Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки, съобщи късно
Коментари Харесай

Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки

Китай ще усили доста покупките на американски артикули, заяви късно нощес Белият дом, откакто специфичният делегат на Пекин за договарянията с Вашингтон разгласи, че комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света е предотвратена.

В взаимното изказване, публикувано от американската администрация след договарянията, обаче не се показва доларова стойност на плануваните спомагателни покупки, отбелязва Блумбърг.

Не се загатва и коментарът на икономическия консултант на Белия дом Лари Къдлоу, съгласно който Пекин се е съгласил да понижи остатъка си по търговията със Съединени американски щати с до 200 милиарда $.

Китайският вицепремиер Лю Хъ, специфичен делегат на президента Си Цзинпин, заяви пред медии във Вашингтон, че договарянията с американски представители, в това число министъра на финансите Стивън Мнучин, министъра на търговията Уилбър Рос и непрекъснатия търговски представител Робърт Лайтхайзър, са приключили с ангажимент страните да не влизат в комерсиална война, заяви организация Синхуа.

По думите на Лю страните са се договорили да спрат да си постановат взаимно мита. Китайският вицепремиер оцени пътуването си до Съединени американски щати като позитивно, прагматично, градивно и продуктивно. Търговското съдействие ще бъде засилено в области като енергетиката, земеделието, опазването на здравето, високите технологии и финансите, сподели той.

Пекин се е съгласил на доста нарастване на износа на американски селскостопански и енергийни артикули, уточни Белият дом, допълвайки, че Съединени американски щати ще изпратят екип в Китай за създаване на детайлите.

Делегациите са разискали също разширение на търговията с промишлени артикули, а всяка страна се е съгласила да ускори съдействието по интелектуалната благосъстоятелност. Китай ще придвижи напред съответни ремонти в законодателството и регулациите си, в това число в патентния закон, добави Белият дом.

В изказването не се загатват спомагателни американски претенции като прекъсване на дотации и друга държавна поддръжка за проекта "Произведено в Китай 2025 ", който е ориентиран към стратегически браншове - от роботика до коли, задвижвани от нови енергийни източници. Китай е сложил лични претенции, в това число равнопоставено отношение към китайските вложения, и е предизвестил, че американските компании могат да бъдат изключени от ограниченията за отваряне на китайската стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР