Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за

...
Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за
Коментари Харесай

Заради петима заразени Китай ще тества четиримилионен град

Китай ще тества за пети път целия град Ланчжоу за ковид, откакто здравните управляващи откриха пет случая на локално заразяване през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Правителството в Пекин наложи при започване на седмицата непоколебим локдаун на града с 3,8-милионно население, който е столица на провинция Гансу, поради ново огнище на вируса. На жителите е позволено да напущат домовете си единствено при изключителни случаи или за пазаруване на храна. Китай в последно време оповестява за към 50 нови случая на COVID-19 на ден - относително дребен брой поради популацията на страната от 1,4 милиарда души.

Правителството обаче следва политика на " нулев Коронавирус " с налагане на вечерни часове, всеобщо тестване, следене на контакти, карантини и строги ограничавания за достъп, както и всеобща имунизация. За последното денонощие в страната са регистрирани 78 нови случая, от които 59 на вътрешно заразяване. По статистически данни това е най-високият брой случаи на вътрешно предаване на заболяването от месец и половина - от 16 септември. Водещият епидемиолог Чжун Наншан предвижда през днешния ден, че страната ще овладее актуалната вълна до месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР