Китай ще пусне на търг 10 000 тона свинско месо

...
Китай ще пусне на търг 10 000 тона свинско месо
Коментари Харесай

Китай пуска на пазара 10 000 т. свинско от резерва заради Африканската чума

Китай ще пусне на търг 10 000 тона свинско месо от запаса си тази седмица, съобщи министерството на търговията в опит да управлява експлоадирането на африканска чума по свинете, което докара до повишаване на цените и затрудни доставките на месото преди основния празник.
Пекин се бори да сложи под надзор заболяването, която се популяризира в китайската свиневъдна индустрия. Над 1 млн. животни бяха убити с тази цел.
В изказване, оповестено на уеб страницата ѝ, държавна компания, която се занимава с запаса, съобщи, че ще пусне на търг вносно замразено свинска месо от страни, в това число Дания, Германия, Франция, Съединени американски щати и Англия.
Всеки участник в търга ще може да купува единствено по 300 тона.
Решението идва преди едноседмичен народен празник и празнувания за 70-годишнината от основаването на Китайската национална република на 1 октомври. Властите се борят да лимитират огнището на африканска чума по свинете, защото разноските за главното месо в страната се повишават.
През август цената на свинското месо в Китай скочи с 46.7% по отношение на предходната година, демонстрираха формалните данни предходната седмица.
Широко се счита, че броят на бракуваните вследствие на разпространението на заболяването прасета е доста по-голям от публично регистрираните 1.1 милиона, като държавните данни демонстрират, че през първата половина на годината в Китай свинете са били 347.6 милиона, което е с 60 милиона по-малко по отношение на същия интервал предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР