Китай ще премахне конституционното ограничение за максималния брой мандати, които

...
Китай ще премахне конституционното ограничение за максималния брой мандати, които
Коментари Харесай

Китай маха ограничението за президентския мандат

Китай ще отстрани конституционното ограничаване за оптималния брой мандати, които президентът и вицепрезидентът могат да изпълнят, оповестиха от " Синхуа " в неделя, написа South China Morning Post.

Така би се проправил пътя на президента Си Дзинпин да остане на власт и след 2023 година

В къс отчет формалната новинарска организация съобщи, че Комунистическата партия е предложила да се в профил частта от конституцията, че президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат на пост повече от два поредни мандата.

Изявлението следва срещата на Политбюро в събота. Предстои тридневното пленарно съвещание на централния комитет в понеделник, с цел да обсъдят препоръчаните институционални промени, които да бъдат импортирани на идното годишно парламентарно съвещание в Пекин.

Планира се и откриването на нов орган - Националната надзорна комисия, като нова държавна организация, записана в конституцията.

Партията предлага и прибавянето на едно изречение към към конституцията, с цел да се подчертае значимостта на нейното предимство. " Ръководството на Китайската комунистическа партия е определящата характерност на социализма с китайски характерности ", гласи новият параграф.

Също по този начин може да се добави уговорка за " Китай, работещ за създаване на общественост с общо бъдеще за човечеството ", и една, която споделя, че ще " се придържа към кротичък път на развиване и взаимноизгодна и отворена тактика ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР