Китай ще предприеме твърди ответни мерки, ако САЩ въведат нови

...
Китай ще предприеме твърди ответни мерки, ако САЩ въведат нови
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Китай с нови мита за 200 млрд. долара. Китай отвърна със същата закана


Китай ще предприеме твърди ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати вкарат нови мита за китайските артикули, излиза наяве от известие на китайското комерсиално министерство.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява изказване, в което оповестява, че е поръчал подготвянето на лист с китайски артикули за сумата от 200 милиарда $, против които вероятно да бъдат въведени спомагателни мита от 10 %, в случай че Китай продължи и в бъдеще да постанова мита на американските артикули.

„ Ако американската страна дефинитивно си загуби мозъка и разгласява нов лист, то китайската страна ще бъде принудена да предприеме сложни количествени и качествени ограничения и да даде съдбоносен отпор “, се споделя в представено от интернационалните организации изказване на комерсиалното ведомство на Китай.

В изказването се отбелязва, че реакциите на китайската страна е ориентирана към отбрана и отстояване на държаните ползи и ползите на китайския народ, а също по този начин и в отбрана на системата за свободна търговия и общите ползи на цялото човечество.

От комерсиалното министерство акцентират, че без значение от измененията, Китай ще продължи да се придържа към политиката на промени и неприкритост, налагане на висококачествено развиване на стопанската система, ускорение на строителството на актуалната икономическа система.

Припомняме, че в петък, 15 юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкара вносни мита от 25 % за вноса на артикули от Китай на стойност от 50 милиарда $. Новите мита би трябвало да влязат в действие от 6 юли. В публикуваното изказване на американския президент се споделя, че Вашингтон ще вкара спомагателни мита, в случай че Пекин отговори на към този момент въведените.

Независимо от това, китайските управляващи неотложно оповестиха, че ще вкарат мита от порядъка на 25 % върху вноса на 659 поименно посочени артикули от Съединени американски щати. Митата върху 545 от стоките за сумата от 34 милиарда $ стартира да работи от 6 юли, а за останалите ще има в допълнение конкретизиране.
Междувременно тържищата в Китай във вторник спаднаха приблизително с 3,6 % вследствие на опасността от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за въвеждането на нови мита върху артикули от страната. Намаляха и останалите показателите в Азиатско-Тихоокеанския район.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР