Китай ще постави краен срок за продажбата в страната на

...
Китай ще постави краен срок за продажбата в страната на
Коментари Харесай

Китай спира продажбите на автомобили, задвижвани с изкопаеми горива

Китай ще сложи краен период за продажбата в страната на коли, задвижвани от изкопаеми горива. Така страната ще стане най-големият пазар, подхванал мярката, с което ще се даде нов подтик на пазара на електрически коли, написа организация „ Блумбърг “.
Китайският заместник-министър на промишлеността и осведомителните технологии Син Гобин съобщи, че държавното управление в Пекин работи по проект, включващ и други регулации, за прекъсване на производството и продажба на сходни коли. Мярката ще има забележителен резултат върху околната среда и растежа на китайската автомобилна промишленост, уточни още Син по време на конгрес в град Тиендзин.
Втората най-голяма стопанска система в света, която пое уговорката да понижи доста изхвърляните нездравословни въглеродни излъчвания до 2030 година е следващата страна, която ще се откаже от колите с бензин и дизел. Преди това мярката поддържаха Франция и Англия.
И до момента в който доста производители на електроавтомобили – от „ Тесла “ на Илън Мъск, до „ Нисан “ и „ Дженеръл моторс “, се пробват да взимат дял от пазара на електроавтомобили в Китай, локалните производители се радват на забележителен триумф най-много поради великодушните държавни дотации.
През първите седем месеца на годината BYD, която е най-голямата китайска компания в бранша, е водач в продажбите с общо 46 855 продадени електрически и плъг-ин хибридни автомобила. На второ място е Beijing Electric Vehicle, част от държавната BAIC Motor, продала 30 084 автомобила, съобщи БГНЕС.
През юли Англия разгласи, че ще вкара възбрана за продажбата на коли, задвижвани с дизел и бензин до 2040 година Две седмици по-рано Франция разгласи сходен проект, целящ да понижи замърсяването на околната среда и да извърши уговорката на Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне с до 2 градуса по Целзий. Междувременно Норвегия и Холандия също възнамеряват да сложат завършек на колите, задвижвани от изкопаеми горива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР