Китай ще подобри механизмите за работа с възрастни хора. Специфичните

...
Китай ще подобри механизмите за работа с възрастни хора. Специфичните
Коментари Харесай

Китай ще подобри механизмите и услугите за работа с възрастните хора

Китай ще усъвършенства механизмите за работа с възрастни хора. Специфичните процедури по съгласуване и поощряване на работата за възрастните хора, проведена от Националната здравна комисия и Националната работна комисия по въпросите на възрастните хора, ще бъдат ръководени от Министерството на гражданските каузи. Това гласи нов проект за реформиране на институциите на Държавния съвет, показан във вторник пред ОСНП за разискване. Експерти обявиха, че този ход ще бъде от изгода за усъвършенстване на координацията на разнообразни политики за справяне със застаряващото население на Китай.

Страната ще приложи самодейната национална тактика в отговор на застаряването на популацията и ще разшири главните услуги за грижи за възрастни хора, с цел да обхване всички възрастни жители, се споделя в проекта. Правителството има за цел да усили оптимално координацията и използването на разнообразни политики за справяне със стареенето, сподели Лу Дзиехуа, професор по социология в Пекинския университет.

Забавеното пенсиониране и повторното наемане на работа на възрастните хора, като значима част от „ освобождението на капацитета на старата работна мощ ", може да помогне за адаптиране към измененията във възрастовия състав на китайското население. В Китай се следи стесняване на работната мощ и увеличение на броя на възрастните хора заради по-голямата дълготрайност на живота, изясни още професор Лу.

До края на 2022 година популацията на Китай на възраст 60 или повече години доближи 280 милиона, което съставлява 19,8% от общото население. Хората на възраст 65 или повече са 200 милиона, демонстрират данните на Националното статистическо ръководство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР