Китай ще отпусне 2 млрд. долара на други страни, засегнати

...
Китай ще отпусне 2 млрд. долара на други страни, засегнати
Коментари Харесай

Китай започна да отпуска „помощи“ от $2 милиарда на други държави

Китай ще отпусне 2 милиарда $ на други страни, наранени от пандемията от ковид, уточни президентът на страната Си Дзинпин по време на видеообръщение за началото на 73-тата Световна здравна асамблея на Световната здравна организация, съобщи CNBC. Времевият небосвод ще е две години, а най-облагодетелствани ще са разрастващите се страни.

По думите му, в случай че се открие ваксина против ковид, тя ще бъде предоставяна като " световно обществено богатство ", сподели още Дзинпин. Болестта стартира да се популяризира точно в Китай в края на предходната година и досега се твърди, че е лишила животите на 315 хиляди души по целия свят.

До момента 116 от общо 194-те члена на Световната здравна организация са подкрепили резолюция на Европейския съюз и Австралия, в която се приканва за следствие на произхода на ковид. Необходими са две трети от гласовете, с цел да стартира такова, а Китай, не изненадващо, не поддържа сходен ход.

Същевременно страната стартира великодушни дарения към Световната здравна организация. След като през април президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уточни, че страната няма да внесе средства в бюджета на институцията, Китай ѝ даде обещание 30 млн. $, откакто подари 20 млн. $ месец по-рано.

Тръмп също заплаши и Китай с дело за компенсации поради " китайския вирус ", като даже имаше клюки, че Съединени американски щати ще отпише част от дълга по държавните си скъпи бумаги, които са притежавани от втората по величина стопанска система на света, само че той бързо беше опроверган от Белия дом, преди да сътвори дългова бомба за него самия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР