Китай ще отмени допълнителните мита върху американски автомобили и авточасти

...
Китай ще отмени допълнителните мита върху американски автомобили и авточасти
Коментари Харесай

Китай отменя допълнителни мита на американски автомобили

Китай ще анулира спомагателните мита върху американски коли и авточасти за три месеца от 1 януари 2019 година, разгласи финансовото министерство на азиатската страна след подписаното "примирие " в комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света, осведоми "Ройтерс ".

Китай анулира 25% мито върху 144 американски автомобила и авточасти, а също по този начин 5% мито върху 67 авточасти сред 1 януари - 31 март, се споделя в известието на ведомството.

Министерството на финансите също разгласи, че се надява Китай и Съединени американски щати да ускорят договарянията за унищожаване на всички мита.

Съобщението идва след първото огромно закупуване на американска соя от страна на Китай, откогато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Дзинпин организираха търговски договаряния в Аржентина на 1 декември.

Отмяната на митата и закупуването на соя са първични признаци, че войната сред Китай и Съединени американски щати може да бъде прекъсната.

В Аржентина Тръмп и Си се съгласиха на "примирие ", което отсрочва плануваното от Съединени американски щати нарастване на митата върху китайски артикули за 200 милиарда $.

Представител на американската администрацията съобщи във вторник, че Китай се е съгласил да понижи митата върху коли и авточасти от Съединени американски щати от 40 на 15%.

Китай подвигна митата върху американски коли, откакто Съединени американски щати постановиха 27,5% мито върху китайски коли и авточасти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР