Китай ще нападне Тайван, ако няма друг начин да му

...
Китай ще нападне Тайван, ако няма друг начин да му
Коментари Харесай

Атака срещу Тайван е опция за спиране на независимостта, заяви висш китайски генерал

Китай ще нападне Тайван, в случай че няма различен метод да му попречи да стане самостоятелен , съобщи в петък един от висшите генерали на страната, оповестява " Ройтерс ".

Изказвайки се в Голямата зала на народа в Пекин на 15-тата годишнина от Закона за битка против сецесията, Ли Зуоченг, шеф взаимния щаб и член на централната военна комисия, оставя вратата отворена за използването на мощ .

Законът от 2005 година дава на страната правно съображение за военни дейности против Тайван . " Ако бъде изгубена опцията за спокойно обединяване, националните въоръжени сили ще подхващат всички нужни стъпки, с цел да разбият уверено всевъзможни сепаратистки заприказва или дейности ", съобщи Ли.

" Ние не обещаваме да изоставим потреблението на мощ и си резервираме опцията да предприемем всички нужни ограничения , с цел да стабилизираме и направляваме обстановката в Тайванския проток ", добави той.

Ли е един от дребното висши офицери в Китай с военен опит, взел участие в офанзивата на Китай във Виетнам през 1979 година.
 Тайван купува торпеда от Съединени американски щати за 180 млн. $
Тайван купува торпеда от Съединени американски щати за 180 млн. $

Китай не утвърждава

Тайван е най-чувствителният териториален въпрос на Китай . Пекин неведнъж повтаря, че това е една от провинциите на Китай и неотменна част от " обединен Китай ".

Островът не демонстрира интерес да бъде ръководен от автократичен Китай и жигосва многократните военни учения в Китай покрай острова, отхвърли предлагането на Китай за модел " една страна, две системи " с висока степен на автономност .

Китай не харесва президента на Тайван Цай Инг-Вен, който упреква, че е сепаратист, който се стреми да разгласи публична независимос т. Цай о бяснява, че Тайван към този момент е самостоятелна страна, наречена Република Китай , формалното й име.

Цай и нейната Демократична прогресивна партия завоюваха президентски и парламентарни избори през януари, обещавайки да се изправи против Пекин.

Отношението на Тайван към Китай се утежни допълнителн о, откакто в четвъртък китайският парламент одобри ново законодателство за национална сигурност за управлявания от Китай Хонконг .
 Китай многозначително изпусна думата
Китай многозначително изпусна думата " спокойно " преди " наново обединяване " с Тайван

Китай нямало да допусне самостоятелност на Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР