Китай ще може да разполага въоръжени сили във военноморска база

...
Китай ще може да разполага въоръжени сили във военноморска база
Коментари Харесай

Китай и Камбоджа с тайно споразумение за използване на военна база

Китай ще може да разполага въоръжени сили във военноморска база на Камбоджа, откакто двете страни подписаха скрито съглашение, написа вестник " Уолстрийт джърнъл ", представен от " Ройтерс ".

Споразумението, подписано тази пролет, само че не е обявено обществено, дава на Китай достъп до част от военноморска база в Тайландския залив, написа изданието, като се базира на американски и съюзнически представители.

Това съглашение ще разреши на Китай да отстоява противоречивите си териториални искания и стопански ползи в Южнокитайско море. Властите на Китай и Камбоджа отхвърлят да съществува сходно съглашение, добавя вестникът.

В известие Държавният департамент на Съединени американски щати приканва Камбоджа да отхвърли сходно споразумение, като акцентира, че азиатската страна има " парламентарен ангажимент към народа си да води самостоятелна външна политика ". Американското ведомство показва безпокойствие, защото наличието на непознати въоръжени сили в Камбоджа ще заплаши АСЕАН при координирането на районното развиване, а също по този начин ще навреди на мира и стабилността в Югоизточна Азия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР