Китай ще контролира стриктно новите мощности в петролната си промишленост

...
Китай ще контролира стриктно новите мощности в петролната си промишленост
Коментари Харесай

Китай ще контролира стриктно новите мощности в петролния сектор

Китай ще управлява прецизно новите мощности в петролната си индустрия и ще усъвършенства ефикасността, защото се стреми да понижи несъразмерния потенциал и да редуцира излъчванията, съобщи Ройтерс. Тези стъпки са част от уговорките на Пекин да се оправи с климатичните промени. 

Целите на страната са да редуцира излъчванията от летливи органични съединения, които са най-големият замърсител от бранша, с 10 на 100 до 2025 година по отношение на нивата през 2020 година Това се показва в оповестеното през днешния ден официално съобщение на министерство на индустрията и осведомителните технологии. 

Китай възнамерява да управлява постоянно износа на някои въглеродни петрохимически артикули и ще изготви лист с такива артикули, предава Българска телеграфна агенция. Китай, който е най-големият емитент на парникови газове в света, е намалил експортните си квоти от рафинирани петролни артикули като бензин и дизел, с цел да понижи свръхпроизводството на заводите. Пекин даде обещание въглеродните излъчвания да доближат пика си до 2030 г. 

Промишленото министерство не даде детайлности по отношение на рестриктивните мерки за износа на високо въглеродни артикули с огромен интензитет. Ведомството обаче заяви, че ще форсира процеса на премахване на неефективния и стар индустриален потенциал. 

Китай се стреми да модернизира нефтопреработващата си индустрия и да създаде по-висок клас фини химически артикули, с цел да посрещне търсенето от бързоразразрастващи се индустрии като потребителската електроника и фармацевтиката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР