Китай ще изстреля сондата, която ще вземе лунни проби, към

...
Китай ще изстреля сондата, която ще вземе лунни проби, към
Коментари Харесай

Китай ще вземе лунни проби тази година

Китай ще изстреля сондата, която ще вземе лунни проби, към края на тази година, заяви Ройтерс.

Китайският галактически уред " Чанъе-4 " кацна на далечната страна на Луната на 3 януари и за първи път съобщи оттова фотоси отблизо разстояние. Китайската галактическа организация съобщи, че той е " вдигнал воала " от загадъчната неизучавана страна на нашия сателит и разгласи това за огромно достижение за националната галактическа стратегия, предава Българска телеграфна агенция.

" Чанъе-4 " ще направи астрономически наблюдения, ще изследва терена и минералния състав и ще мери неутронната радиация и неутралните атоми, с цел да изучи средата.

Към края на годината ще стартира задачата " Чанъе-5 ", която ще вземе проби от близката страна на Луната. Тя ще постави основите, с цел да може да бъдат изпратени и други сонди до южния полюс на Луната и вероятно да бъдат върнати проби оттова според от резултатите от идната задача, сподели У Янхуа, заместник-директор на галактическата организация.

Изпитанията, направени от идните задачи, могат да положат основите за строителни работи на лунната повърхнина, като тестват да вземем за пример технологии, като 3D принтиране или потреблението на лунния грунт за строителни цели.

" Китай, Съединени американски щати, Русия и Европа, да загатна единствено някои, изследват дали да изградят база или изследователска станция на Луната ", сподели У Янхуа.

Луната се върти синхронно със Земята, тъй че по-голямата част от далечната или " тъмната " страна, в никакъв случай не се насочва към нас. Предишни галактически апарати са " виждали " далечната страна, само че никой не беше кацал върху нея.

Изследването на космоса стана приоритет за Китай и страната има упоритостите да настигне Русия и Съединени американски щати и да стане съществена галактическа мощ до 2030 година Пекин възнамерява да стартира градеж и на лична обитаема галактическа станция следващата година, както и да изпрати сонда към Марс до 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР