Китай ще изстреля главния модул на космическата си станция с

...
Китай ще изстреля главния модул на космическата си станция с
Коментари Харесай

Китай се подготвя за изстрелване на главния модул на новата космическа станция

Китай ще изстреля основния модул на галактическата си станция с ракета „ Чанджън- 5B “ напролет от гр. Уънчан, провинция Хайнан, съобщи основният дизайнер на пилотираната галактическа стратегия на Китай. Всички проби на модула към този момент са завършили, определени са и космонавтите, които сега минават подготовка.

Според проекта на задачата построяването на галактическата станция ще отнеме още 11 изстрелвания, посредством които ще бъдат изведени в орбита основният модул, два лабораторни модула, 4 товарни кораба и 4 пилотирани кораба, заяви Радио Китай.

Тримодулната галактическа станция ще има общо тегло от 66 метрични тона. Тя ще може да одобри трима астронавти, които ще се сменят на интервал от 6 месеца. Дизайнерите са я основали с концепцията, че след 2023 година станцията може да се снабди с още 3 нови модула.

Китайската галактическа станция ще се намира на сред 340-450 километра над земната повърхнина и ще остане в космоса за минимум 10 години.

Китай има доста амбициозна галактическа стратегия. Освен построяването на орбитална станция в рекордно бързи периоди, Пекин е планувал да изпрати сонда на Луната и Марс. И двете задачи са много сложни, като тази до естествения ни сателит ще е обвързвана и със вземането на проби и връщането им на Земята.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР