Китай ще изпрати войска“ от патици в Пакистан, за да

...
Китай ще изпрати войска“ от патици в Пакистан, за да
Коментари Харесай

Китай изпраща армия от 100 000 патици на бой срещу нашествие на скакалци

Китай ще изпрати „ армия “ от патици в Пакистан , с цел да помогне в борбата против голяма злина от скакалци, която съставлява опасност за продоволствената сигурност в района.

Най-малко 100 000 патици ще бъдат ситуирани на 4 827 километра от източната провинция Джъдзян до Пакистан , която споделя граница с провинция Синдзян. Лу Лиджъ, откривател от Провинциалния институт за селскостопански технологии, съобщи пред локалния вестник The Ningbo Evening News, че патиците се оказали ефикасен способ за битка против скакалците преди 20 години.

През 2000 година 700-хилядна войска от патици и пилета беше изпратена в Синдзян , с цел да помогне за контрола над рояците скакалци, които погълнаха над 3,8 милиона хектара култури и тревни площи.

По това време откривателите откриват, че патиците са по-ефективни от пилетата при жадното усвояване на унищожителните вредители.

Лу сподели пред вестника: „ Една патица може да изяде повече от 200 скакалци дневно. Те имат три пъти по-голяма бойна дарба. "

Той сподели още, че патиците са по-склонни да останаат в група, което прави дейностите им по-ползотворни от тези на пилетата. Според него потреблението на патици като „ биологично оръжие “ е по-евтино и много по-природосъобразно, в сравнение с използването на пестициди.

Китайската държавна телевизия CGTN заяви, че „ 400 милиарда скакалци доближават към Китай от индийско-пакистанската граница “ .

Нашествието на скакалците принуди пакистанския министър председател Имран Хан да разгласи бедствено състояние по-рано този месец и да предприеме ограничения за отбрана на посевите и ползите на фермерите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР