Китай ще изпрати делегация в САЩ по-късно този месец за

...
Китай ще изпрати делегация в САЩ по-късно този месец за
Коментари Харесай

Китай ще поднови търговските преговори със САЩ до края на август

Китай ще изпрати делегация в Съединени американски щати по-късно този месец за възобновяване на комерсиалните договаряния, разгласи в четвъртък китайското комерсиално министерство, оповестяват редица водещи медии.

В малко изказване на уеб страницата на министерството се показва, че заместник-министърът на търговията Ван Шоувън ще се срещне с Дейвид Малпас, който е заместник-министър на финансите на Съединени американски щати, отговарящ за интернационалните въпроси, с цел да бъдат разисквани " стопански и търговски въпроси сред Китай и Съединени американски щати ". В същата обява на комерсиалното министерство се показва, че Китай продължава да се опълчва на " едностранен търговски протекционизъм ".

Новината за идната среща идва след дълготрайно мъртвило в преговорния развой сред двете водещи стопански системи, само че към момента не е ясно дали тя ще се състои преди, или след 23-ти август, когато по проект Вашингтон би трябвало да задейства спомагателни митнически цени за вноса на китайски артикули на стойност 16 милиарда $, оповестява Ройтерс. Властите в Пекин пък дадоха отговор със закана за ответни мита в същия размер за вноса на американски артикули в Китай, които също да влязат в действие на 23-ти август.

Трябва да се има поради, че последният формален кръг от търговски диалози беше при започване на юни, когато комерсиалният секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос се срещна с китайския вицепремиер Лю Хъ в Пекин.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР