Китай ще инвестира 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в

...
Китай ще инвестира 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в
Коментари Харесай

Китай ще инвестира 12,4 милиарда в авиационна инфраструктура през 2019 г.

Китай ще влага 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в авиационната инфраструктура тази година, с цел да подкрепи развиването на промишлеността, оповестява авиационният орган в страната за задачите през 2019 година, представен от Reuters.

Китай се стреми да разполага с 450 летища до 2035 година, удвоявайки настоящия си брой летища като част от упоритостта на страната да се трансформира в авиационнен водач, съобщи авиационният регулатор в края на предходната година.

Към края на октомври Китай има 234 цивилен летища, съгласно държавните медии.

Очаква се Китай да надмине Съединени американски щати като най-големият авиационен пазар в света през идващото десетилетие поради поддръжката на разширяваща се междинна класа и държавното управление за нужното в бранша гориво за полети и строителство на летища.

Междувременно китайските политици се надяват също, че възобновяване на вложенията в инфраструктура може да даде подтик на стопанската система, която се разраства с най-слаби темпове от международната финансова рецесия насам, а анализаторите чакат по-нататъшен спад през идващите месеци.

Държавният съвет съобщи през октомври, че страната ще усили вложенията в инфраструктура като железопътни линии, автомагистрали и летища, с цел да подтиква вътрешното търсене.

Ръстът на вложенията във закрепен актив, който е главен мотор на китайската стопанска система, бележи към рекордно ниски стойности, откакто Пекин постави доста планове на изчакване заради опасения за възходящия дълг.

Авиационният регулатор също съобщи края на декември, че чака въздушният пътнически трафик да съставлява над една трета от общия трафик в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР