Китай ще бъде определен като стратегически конкурент“ в новата Стратегия

...
Китай ще бъде определен като стратегически конкурент“ в новата Стратегия
Коментари Харесай

В новата стратегия на САЩ Китай ще е „стратегически конкурент“


Китай ще бъде избран като „ стратегически съперник “ в новата Стратегия за национална сигурност (СНС), само че Вашингтон ще продължи да работи с Пекин по въпроси от съвместен интерес – като Северна Корея. Това декларирал в неделя представител на администрацията по време на специфичен брифинг за публицисти, отдаден на идното през днешния ден разгласяване от президента Доналд Тръмп на новата СНС на страната.

„ Китай ще бъде обозначен в Стратегията като „ стратегически съперник “ поради на това, че Китай може да работи дейно в политическата, икономическата, отбранителната и осведомителната сфера по подобен метод, по какъвто не биха могли другите наши съперници. Ние работим с Китай, не изключваме съдействие в която и да било сфера, представляваща съвместен интерес “, споделил представителят на администрацията. И допълнил: „ Ще продължаваме да работим с тях, само че с разбирането, че има място и за съревнование “.

По неговите думи като цяло администрацията желае да обърне внимание на обществеността, че Китай съставлява опасност за „ американските нововъведения, нелегално присвоява интелектуална благосъстоятелност “, и че Съединени американски щати са длъжни по разнообразни способи да пазят данни от този жанр, включително и от Пекин.

Освен това в СНС е маркирано, че салдото на силите в света се е трансформирал не в интерес на Съединените щати.

Като опасност за националната сигурност са посочени „ ревизионистични страни “ и „ свободно гравитиращи страни “.

Съединени американски щати не постановат на други страни народна власт, само че считат своите правила за ефикасни, е посочено също по този начин в СНС.

Като мярка за гарантиране националната сигурност на Съединени американски щати в тактиката не се загатва нанасянето на превантивни удари.

Администрацията във Вашингтон е уверена, че връзките с Москва през последните месеци са се подобрили, подчертал високопоставеният американски представител на брифинга в отговор на въпрос от сътрудник на ТАСС.: “Както видяхте през днешния ден [в неделя] президентът беседва по телефона с президента Путин и публикувахме изказване, в което е отразено наличието на диалога. Това е прелестен образец за съдействие, когато има общи ползи. “ Той имал поради съдействието сред спецслужбите на Съединени американски щати и Русия, разрешило предотвратяването на терористичен акт в Санкт Петербург. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР