Китай се стреми да изгради 30 „напълно свързани“ 5G фабрики

...
Китай се стреми да изгради 30 „напълно свързани“ 5G фабрики
Коментари Харесай

Китай строи 30 5G фабрики

Китай се стреми да построи 30 „ изцяло свързани “ 5G заводи в 10 основни промишлености до 2023 година, оповестява Радио Китай.

Ще се работи по основаването на три до пет индустриални интернет платформи с интернационално въздействие и до 2023 година би трябвало да бъде основан огромен център за данни за промишлен интернет, се споделя в проект за деяние за развиването на индустриалния интернет за идващите три години, който беше показан предходната седмица от Министерството на индустрията и осведомителните технологии.

Следващите три години (2021-2023) ще бъдат интервал на бърз напредък на индустриалния интернет в Китай. В него ще доминират нови бизнес форми като интелигентно произвеждане, мрежово съдействие и персонализация.

Индустриалният интернет, прочут също като Интернет на нещата (IoT) в промишлеността, се отнася до по-широкото въвеждане на съвременни технологии като безжични мрежи от последващо потомство, огромни данни и изкуствен интелект.

Данните на министерството демонстрират, че в Китай към този момент има над 70 индустриални интернет платформи с районно въздействие, свързвайки към 60 милиона единици промишлено съоръжение и над 400 000 предприятия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР