Китай се съгласи да разреши вноса на ориз от САЩ

...
Китай се съгласи да разреши вноса на ориз от САЩ
Коментари Харесай

Китай позволява вноса на ориз от САЩ

Китай се съгласи да позволи вноса на ориз от Съединени американски щати за първи път. Споразумението дава на американските аграрни производители достъп до най-големите консуматори на ориз в света с китайски импорт от към 5 милиона тона от продукта за предходната година, написа BBC.

Решението следва комерсиалните договаряния сред двете страни, които доведоха до слаб прогрес по други въпроси.

Макар Китай да отвори пазара си за ориз през 2001 г, проблеми към заплахите с вредители и заболявания по растенията дейно стопират вноса.

Организацията, представляваща американската оризова промишленост, съобщи, че новото съглашение е най-сложното по рода си и слага строги стандарти за американските експортьори, с цел да се защищити от внасянето на избрани вредители в Китай.

Според прогнозите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз междинният човек в Китай ще употребява 75 кг. ориз годишно до 2024 година в съпоставяне със приблизително 13 кг. в Северна Америка и 5 кг. в Европа.

" Този пазар съставлява изключителна опция през днешния ден с голям капацитет за напредък в бъдеще ", разясниха от американското земеделско ведомство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР