Китай се съгласи да намали митата върху вноса на американски

...
Китай се съгласи да намали митата върху вноса на американски
Коментари Харесай

Тръмп: Китай се съгласи да намали или да премахне митата върху американски коли

Китай се съгласи да понижи митата върху вноса на американски коли. Това заяви президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ден след контрактуваното с президента на Китай Си Дзинпин " прекъсване на огъня " в комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света, осведоми Агенция Франс Прес.

Вашингтон и Пекин реализираха съглашение да не си постановат нови мита за интервал от три месеца . През този гратисен интервал двете страни би трябвало да проведат договаряния за завършване на по-подробно съглашение. Това беше контрактувано на вечеря сред Тръмп и Си Дзинпин в Аржентина след двудневния конгрес на Г-20.

 Тръмп няма да вкарва нови мита против Китай
Тръмп няма да вкарва нови мита против Китай

Белият дом и Пекин сближават позиции

" Китай се съгласи да понижи и отстрани митата върху коли, които са внасяни в Китай от Съединени американски щати. В момента митото е 40% ", написа Тръмп в " Туитър ".

На постоянния брифинг в Пекин представителят на Министерството на външните работи разяснява, че президентите на Съединени американски щати и Китай са инструктирали икономическите си екипи да работят за унищожаване на всички мита.

Тръмп назова съглашението със Си Дзинпин " необикновено ". Вашингтон се надява да докара до затваряне на комерсиалната бездна с азиатския колос и да помогне за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност на Съединени американски щати.

 Китай изяснява за протекционизма и Г-20
Китай изяснява за протекционизма и Г-20

Коментира възбраните за Huawei и редактирането на човешки гени

Американският водач се съгласи да не постанова нови мита от 25% върху китайски артикули за 200 милиарда $ от 1 януари, като ги остави на настоящето равнище от 10%. В подмяна Китай ще закупи " доста огромно " количество селскостопанска продукция, индустриални артикули и други от Съединени американски щати.

През юли Китай понижи митата върху авточасти от 25% на 15%.

Много американски компании създават колите си в Китай, само че митата удариха продажбите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР