Китай се подготвя за втора снежна вълна, която ще удари

...
Китай се подготвя за втора снежна вълна, която ще удари
Коментари Харесай

Тежки снеговалежи парализираха няколко провинции в Китай

Китай се приготвя за втора снежна вълна, която ще удари северната, централната и източната част на страната, откакто рекордно ниските температури и неподходящите метеорологични условия сковаха елементи от страната, съобщи организация Ройтерс.

Тежък снеговалеж в Централен и Източен Китай, стана причина за гибелта на 10 души и бедствена обстановка, пред която трябваше да се изправят повече от половин милион души в пет от най-засегнатите провинции, оповестяват от държавната организация „ Синхуа ".

Лошото време нанесе съществени вреди за селското стопанство, като досега икономическите загуби възлизат на 510 млн. юана (79 млн. долара).

Заради снеговалежа са били прекъснати публичния превоз и доставките на електрическа енергия в Централен Китай, което е довело до затварянето на множество пътища, учебни заведения и летища в региона. 

Малкият град Суйчжоу в северната част на провинция Хубей, който е с население от 2,5 милиона души, е останал напълно без електричество. Очаква се температурите там да паднат до минус 5 градуса по Целзий.

Поне един човек е умрял, откакто заслоните на няколко автобусни спирки в град Хефеи, столицата на провинция Анхуей, се сринали вследствие на натрупалия се сняг. Снежната завивка в провинцията е достигнала 30 сантиметра.

В същото време, столицата Пекин и доста елементи от северен Китай останаха изцяло сухи, като съгласно прогнозите там не се чакат нови снеговалежи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР