Китай се подготвя за предстоящите мисии по изграждането на космическа

...
Китай се подготвя за предстоящите мисии по изграждането на космическа
Коментари Харесай

Китай се подготвя за изграждането на космическа станция

Китай се приготвя за идните задачи по построяването на галактическа станция, като се чака ракетата-носител „ Чанджън-5В ", която ще изстреля капсулите за станцията, да извърши първия си полет през 2020 година

Джоу Дзиенпин, академик към Китайската академия по инженерство, е назначен за основен архитект на пилотираната галактическа стратегия. Първият астронавт на Китай Ян Лиуей и седем други специалисти от сферата на галактическите кораби, ракети-носители, галактически технологии и приложения, информационни системи и други, са назначени за заместител основни проектанти по програмата, оповестява " Радио Китай ".

Китай цели да приключи построяването на галактическата станция до 2022 година Тежаща 66 тона, станция „ Тиенгун " (Tiangong) ще бъде Т-образна с централен модул „ Тиенхъ " и пробни капсули „ Уънтиен " и „ Мънтиен " от двете му страни.

Кого харесахте за кмет
Станцията, която ще се движи в орбита на разстояние 340-450 км над земната повърхнина, може да бъде уголемена до 180 тона при нужда, и да побира от три до шест астронавти.

Проектирана е да действа за най-малко 10 години, като това време може да бъде удължено посредством поддръжка в орбита, сподели Джоу Дзиенпин.

Китай прави сега асортимент на нови астронавти за задачите. След завършването на станцията, Китай приветства задгранични астронавти да работят дружно с китайските на станцията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР