Китай се опитва да възстанови огромната си икономика, но без

...
Китай се опитва да възстанови огромната си икономика, но без
Коментари Харесай

Китай се опитва да възстанови икономиката, без да стартира нова вълна зарази

Китай се пробва да възвърне голямата си стопанска система, само че без да провокира втора вълна на инфектирани с короанвирус. Експериментът е с голям залог и може да даде насоки на останалите страни, които се пробват да намерят тънкия баланс сред обществената изолираност и спасяването на стопанската система. Ясно е, че към този момент се намираме в криза, а милиони работни места ще бъдат изгубени, написа CNN.

Страната, в която стартира пандемията, съвсем спря живота си в края на януари с покачването на броя на инфектираните и ограниченията за прекъсване на епидемията. Драконовските ограничения въпреки всичко сложиха вируса под надзор и провинция Хувей ще бъде отворена още веднъж тази седмица.

Но затварянето на предприятия и заведения за хранене съвсем сложи на пауза втората най-голяма стопанска система в продължение на седмици. Анализаторите на Goldman Sachs предвидиха, че Брутният вътрешен продукт на Китай ще се свие с 9% през първото тримесечие, по отношение на същия интервал на предходната година, отбелязва money.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР