Китай създаде платформа в интернет, включваща мобилно приложение и която

...
Китай създаде платформа в интернет, включваща мобилно приложение и която
Коментари Харесай

Китай създаде платформа в интернет за спиране на онлайн слухове

Китай сътвори платформа в интернет, включваща мобилно приложение и която дава опция да бъдат съобщавани "онлайн клюки ", съобщи Ройтерс.

Платформата стартира да работи през вчерашния ден и е част от опитите на Пекин да упражнява по-строг надзор в интернет пространството, изключително във връзка с обществените медии, в които елементарните хора разискват политика и други чувствителни тематики.

Името на платформата е "Пияо ", което значи "опровергаване на клюки ". Тя е формирана от уеб страница, мобилно приложение и профили в обществените мрежи Вейбо и УиЧат. С помощта на тези канали "Пияо " ще излъчва "истински " вести, като употребява за източници държавните медии, следените от Комунистическата партия на Китай вестници и многочислените държавни служби.

"Слуховете нарушават правата на хората. Те основават суматоха в обществото; безпокойствие на стоковите борси; те оказват въздействие върху естествените бизнес операции; посредством слуховете по неподобаващ метод се насочат нападки към мъчениците на революцията ", се споделя в рекламен видеозапис на "Пияо ", оповестен в един от уеб страниците на платформата.

Официалните данни демонстрират, че през месец юли китайските органи по надзора в интернет са получили към 6,7 милиона недоволства за противозаконна и подправена информация, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР