Китай съобщи днес за над 1300 безсимптомни случая на коронавирус,

...
Китай съобщи днес за над 1300 безсимптомни случая на коронавирус,
Коментари Харесай

Има ли случаи на коронавирус без симптоми, ето какво съобщи Китай

Китай заяви през днешния ден за над 1300 безсимптомни случая на ковид, разкривайки за първи път сходни данни след публично терзание за хора, които са дали позитивна проба, само че не са имали признаците на болестта, съобщи AFP.
Здравните управляващи оповестиха още за първи импортиран от чужбина случай в Ухан – епицентърът на вируса от края на предходната година, засилвайки страховете, че болестта може да бъде пренесена в Китай от други страни.
От 36 нови случая бяха обявени през днешния ден, като 35 са били импортирани от чужбина.
Националната здравна комисия заяви, че 1367 пациенти без признаци са под здравно наблюдаване. Те няма да бъдат включвани в общата численост, в случай че не ги проявят.
Междувременно стана ясно, че пандемията от ковид " замрази " най-големият пазар за злато, сривайки търсенето във време, в което вложителите на всички места другаде по света залагат на скъпоценния метал като сигурен актив.
Китай е най-големият покупател на златни кюлчета, монети и бижута, само че прекъсването на стопанска система номер 2 в света при разпространяването на вируса остави моловете празни.
Това слага промишлеността пред дълъг път на възобновяване, макар че управляващите в Пекин се пробват да върнат потреблението в страната и икономическата интензивност към естественото.
Затрудненията на китайския пазар са като срещуположен вятър за покачващите се цени на метала, който през предишния месец стигна 1700 $ за тройунция - стойност, невиждана от седем години насам.
Съединени американски щати към този момент е безапелационно номер едно по заболели от ковид
Традиционно считаното за " леговище " за вложения, златото ще би трябвало да се оправи и с по-слабо търсене на дребно в Индия, Европа и Съединени американски щати, както и с изненадващото решение Централната банка на Русия да спре запълването на запаса си.
Все отново най-голямото главоболие остава Китай, като страната е съдействала за към една пета от общото търсене на злато през предходната година с размер от 4,356 тона, демонстрират данните на Световния съвет по златото. През първите два месеца на годината продажбите на злато, сребро и бижута в азиатската страна са се свили с 41%.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР