Китай съобщи, че Военноморските сили на азиатската държава са предупредили

...
Китай съобщи, че Военноморските сили на азиатската държава са предупредили
Коментари Харесай

Китай бесен на Франция - френски кораб премина през Тайванския проток

Китай заяви, че Военноморските сили на азиатската страна са предизвестили френски военен транспортен съд , навлязъл в Тайванския пролив по-рано този месец. Пекин разгласи, че е изпратил публична протестна нота на Париж поради дейностите на френския транспортен съд, осведоми Агенция Франс Прес.

Министерството на защитата на Китай разкри, че френският военен транспортен съд " нелегално е навлязъл в териториалните води на Китай " на 7 април.
 Русия и Китай приготвят взаимни ПРО учения в Русия
Русия и Китай приготвят взаимни ПРО учения в Русия

За поддържане на интернационалния стратегически баланс и реакция на балистични и крилати ракети

Пекин преглежда самоуправляващия се либерален Тайван като китайска територия, която един ден ще бъде обединена с Китай.

Американски представители оповестиха пред " Ройтерс ", че френски военен транспортен съд е минал през протока този месец. Осведомителната организация разяснява, че това е доста необичаен ход от страна на европейска страна, който евентуално ще бъде приветстван от Вашингтон, само че ще усили напрежението с Пекин.

Източниците оповестиха, че корабът е минал през протока на 6 април . Единият от източниците разкри, че корабът е френската фрегата Vendemiaire , която е била проследена от китайските военни. Представителят не знае дали има различен случай, при който френски транспортен съд да е прекосявал през протока.
 Си Дзинпин приканва за военноморско съдействие в света
Си Дзинпин приканва за военноморско съдействие в света

Китайският народ обича мира и страните не би трябвало да се заплашват

Официалният представител добави, че вследствие на тези дейности Китай е уведомил Франция, че повече няма да бъде канена на военноморски церемониал , с който се отбелязва 70 година от основаването на Военноморските сили на Китай. На парада участваха кораби от Индия, Австралия и други страни.

" Китайските военни изпратиха военноморски кораби в сходство със закона и разпоредбите, с цел да разпознават френския транспортен съд и да го призоват да се отдръпна ", сподели представител на китайското военно министерство.

" Китайските военни ще останат бдителни за безапелационна отбрана на суверенитета и сигурността на Китай ", добави представителят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР