Китай съобщи, че ще отложи налагането на наказателни мита върху

...
Китай съобщи, че ще отложи налагането на наказателни мита върху
Коментари Харесай

Китай отлага наказателните мита за американски коли

Китай заяви, че ще отсрочи налагането на наказателни мита върху създадените в Съединени американски щати коли и авточасти за три месеца от 1 януари, съобщи AFP.
Този ход е още един знак, че примирието сред Пекин и Вашингтон не е изчезнало поради неотдавнашния арест в Канада на върховен представител на китайски телекомуникационен колос по искане на Съединените щати.
Пекин увеличи цените за американски коли и авточасти това лято с 25% като огледална мярка на американските мита за китайски артикули с размер 50 милиарда $.
Задържане на въвеждането на наказателни мита води до понижаване на митата от 40% до 15%, наложени на всички задгранични транспортни средства.
" Спирането на митата е съответна мярка за използване на консенсуса, реализиран от двамата държавни глави ", се споделя в изказването на Сметната палата на митническата комисия на Държавния съвет.
Американският президент Доналд Тръмп и китайският водач Си Дзинпин се договориха в границите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес на 1 декември за 90-дневно помирение, до момента в който се пробват да намерят решение на нарастващия търговски спор.
Отлагането на митата ще бъде от изгода за американските марки като „ Тесла “ и „ Форд “, които регистрираха намаление на продажбите си в Китай в резултат на напрежението в търговията.
Американският експорт за Китай е намалял с 25% на годишна база през ноември, защото по-високите мита на стотици американски артикули вредят на търсенето им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР