Китай регистрира най-голямото дневно увеличение на броя на новозаразените с

...
Китай регистрира най-голямото дневно увеличение на броя на новозаразените с
Коментари Харесай

Паника в Китай след новите случаи на COVID-19

Китай записва най-голямото на ден нарастване на броя на новозаразените с ковид от месеци (от април), до момента в който в това време региони на Пекин са под обсада. Това подсказва, че светът може да се изправи пред втора вълна на заразяване с ковид. В същото време пандемията покосява Южна Америка, написа Guardian.

Шоково повишаване на инфектираните в неделя раздруса Китай, където вирусът се появи в края на предходната година, само че за известно време управляващите ограничиха разпространяването с рестрикции на придвижването.

Също демонстрира преди какви компликации се изправя светът в опитите да спре ковид, до момента в който Европа се приготвя да отваря границите за началото на летния сезон след спад на заразяването.

От 57-те нови случая, които китайските управляващи удостоверяват, 36 са в столицата, където пазар за храни се трансформира в център на новото огнище и управляващите бяха принудени да го затворят. Намиращи се наоколо здания са блокирани.

"Хората са уплашени ", сподели пред Агенция Франс Прес търговец на зеленчуци и плодове на локален пазар в Централен Пекин.

"Щандовете за месо трябваше да затворят. Това заболяване в действителност е рисково ", акцентира мъжът и добави, че има по-малко клиенти от нормално.

Най-малко 430 000 души са умряли от ковид по света, а общият брой на инфектираните се удвои за малко повече от месец до 7,78 милиона. Сега вирусът се популяризира най-бързо в Латинска Америка, където здравните системи са на лимита.

Бразилия е втората страна по смъртност в света след Съединени американски щати, изпреварвайки Англия, а настрана здравният министър на Чили подаде оставка поради високата смъртност от ковид в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР