Китай регистрира най-топлия месец август от 1961 г. насам ,

...
Китай регистрира най-топлия месец август от 1961 г. насам ,
Коментари Харесай

Китай преживя най-горещия месец август в историята си

Китай записва най-топлия месец август от 1961 година насам, когато стартира да се води метеорологична статистика в страната, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция, като цитираха китайската държавна телевизия.

В последните седмици азиатската страна бе обхваната от извънредно дълга гореща вълна.

През миналия месец август междинната температура в Китай е била 22,4 градуса по Целзий, което е с 1,2 градуса над предходния връх за всички времена, заяви малкия екран, като се базира на метеорологичната работа.

Горещите талази през лятото не са необикновени в страната, изключително в сухите западни и южни елементи. Китай обаче е изправен пред рискови климатични условия тази година, които се утежниха вследствие на световното стопляне, считат учените.

Около 267 метеорологични станции в цялата страна изравниха или счупиха температурни върхове предишния месец.

Тазгодишният август е и третият най-сух месец в Китай, като междинното количество на преваляванията е било с 23,1% по-ниско от нормалното.

Това лято " броят на дните с огромни горещини беше извънредно висок ", споделят локални метеоролози и прецизират, че следствията не престават да се усещат.

В някои провинции температурите надвишиха 40 градуса по Целзий в последните седмици, което докара до съвсем редовно потребление на климатици. Това пък основава проблеми на електрическата мрежа, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР