Китай регистрира най-голямото дневно увеличение на броя на новозаразените с

...
Китай регистрира най-голямото дневно увеличение на броя на новозаразените с
Коментари Харесай

Страх в Китай след ново увеличение на случаите на коронавирус

Китай записва най-голямото на ден нарастване на броя на новозаразените с ковид от месеци (от април), до момента в който в това време региони на Пекин са под обсада . Това подсказва, че светът може да се изправи пред втора вълна на заразяване с ковид. В същото време пандемията покосява Южна Америка, написа " Гардиън ".
 Части от Пекин блокирани поради ново огнище на ковид
Части от Пекин блокирани поради ново огнище на ковид

Властите не разрешават на хората да напущат домовете си

Шоково повишаване на инфектираните в неделя раздруса Китай, където вирусът се появи в края на предходната година, само че за известно време управляващите ограничиха разпространяването с рестрикции на придвижването.

Също демонстрира преди какви компликации се изправя светът в опитите да спре ковид, до момента в който Европа се приготвя да отваря границите за началото на летния сезон след спад на заразяването.
 Първи случай на ковид в Пекин от близо два месеца
Първи случай на ковид в Пекин от близо два месеца

52-годишният пациент е признат в болница в сряда с температура

От 57-те нови случая, които китайските управляващи удостоверяват, 36 са в столицата , където пазар за храни се трансформира в център на новото огнище и управляващите бяха принудени да го затворят. Намиращи се наоколо здания са блокирани.

" Хората са уплашени ", сподели пред Агенция Франс Прес търговец на зеленчуци и плодове на локален пазар в Централен Пекин.

" Щандовете за месо трябваше да затворят . Това заболяване в действителност е рисково ", акцентира мъжът и добави, че има по-малко клиенти от нормално.
 Бразилия с над 850 000 случая на ковид
Бразилия с над 850 000 случая на ковид

На второ място по смъртност в света

Най-малк о 430 000 души са умряли от ковид по света, а общият брой на инфектираните се удвои за малко повече от месец до 7,78 милиона. Сега вирусът се популяризира най-бързо в Латинска Америка, където здравните системи са на лимита.

Бразилия е втората страна по смъртност в света след Съединени американски щати, изпреварвайки Англия, а настрана здравният министър на Чили подаде оставка поради високата смъртност от ковид в страната. Чили е с най-вече доказани случаи на милион в Латинска Америка. До момента страната е удостоверила 167 355 инфектирани и 3101 умряли.

В Колумбия също се усилват случаите, макар че управляващите започнаха да разхлабват рестриктивните мерки. В страната са доказани 46 858 инфектирани и 1545 умряли . Само в събота има 1646 нови случая.
 Бразилия изпревари Англия и гони Съединени американски щати по смъртност от ковид
Бразилия изпревари Англия и гони Съединени американски щати по смъртност от ковид

Министерството на здравеопазването записва 909 умряли за последните 24 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР