Китай реагира на въвеждането от американските власти на 10 процентни

...
Китай реагира на въвеждането от американските власти на 10 процентни
Коментари Харесай

Китай отговори на търговските санкции на САЩ

Китай реагира на въвеждането от американските управляващи на 10 процентни мита върху китайски артикули на стойност 300 милиарда $ и краткотрайно спря закупуването на американска селскостопанска продукция.

Съответното изказване е оповестено на уеб страницата на Министерството на търговията на страната.

Освен това, от китайското ведомство са  подчертали, че решението на Вашингтон нарушава съществено споразуменията, реализирани сред двамата държавни водачи в Осака.

Комитетът по цените на Държавния съвет на Китай не изключва повишението на вносните мита върху доставки на американски селскостопански артикули, закупени след 3 август. Китайските предприятия към този момент са спрели закупуването на селскостопанска продукция от Съединени американски щати, се споделя в изказването.

По-рано, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи въвеждането на нови наказания против Китай. Според неговите думи, американските управляващи ще продължат да таксуват с налози артикули от Китай, до момента в който не бъде подписано комерсиално съглашение сред страните.

Превод и редакция: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР