Китай разширява доставките на бронирани машини за борба с тероризма

...
Китай разширява доставките на бронирани машини за борба с тероризма
Коментари Харесай

„Свободна преса“: За китайския „Железен човек“ не са опасни дори мините-капани

Китай уголемява доставките на бронирани машини за битка с тероризма по света. Десетки страни, от Обединените арабски емирства до Таджикистан, демонстрират огромен интерес към китайската бронирана техника. Дори Афганистан може да стане един от купувачите, тъй като самият Пекин е заинтригуван от стабилността в тази изоставена от американците страна.

Това написа съветското издание „ Свободна преса “.

Една от най-модерните разработки на Norinco е колесната бронирана машина VN22. При представянето й корпоративният представител Ли Хьон се пошегува, че дизайнът на бронираната кола прилича „ стоманен човек “.

Според изданието китайците не престават своето военно-промишлено нахлуване в Африка. Републиканската армия на Габон получи противоминни транспортни средства Norinco VP11 - неповторими бронирани транспортни средства, „ осветени “ на военния церемониал на Деня на независимостта.

Китайски бронирани коли са на работа в специфичните сили, които също дават отговор за сигурността на президента. Коментатор на телевизионното предаване на парада сподели, че VP11 към този момент са минали бойно кръщение - те са употребявани от габонския контингент, който служи като част от мироопазващата задача на Организация на обединените нации за стабилизиране на Централноафриканската република (ЦАР).

Характеристики на бронирания автомобил

Бронираните коли имат бойно лично тегло от 10 тона и могат да побират до 8 души личен състав, в това число лидера и стрелеца. Бронираните транспортни средства се създават от China North Industries Group Corporation Limited (Norinco), която предлага цялостна балистична отбрана Stanag против директни удари от дребни оръжия.

В същото време бронираната кола има V-образно скосено дъно, което защищава от всевъзможни мини и даже спонтанни взривни устройства. Е, бронираните стъклени бойници защищават от патрони и шрапнели.

Китайските бронирани машини са въоръжени с 12,7 мм тежка картечница Norinco QJC-88 и две 38 мм установки за битка с вълнения.

Китайските бронирани машини се радват на справедливо почитание по целия свят - те се употребяват за разузнаване, разкриване на мини и антитерористични интервенции, в това число в градски условия. Бронираният автомобил Norinco VP11 беше показан за първи път през 2014 година на Китайското интернационално ревю за авиация и космонавтика. Оттогава бронираният автомобил е закупен от доста страни, от Таджикистан до Обединените арабски емирства.

По-късно Norinco показа още една голяма линия бронирани машини - VN1, VN2 и VN4, а през 2018 година - многоцелевото осемколесно шаси Lynx ( " Линкс " ). На него могат да се инсталират всевъзможни артилерийски, стрелкови и ракетни оръжия.

Norinco VN22 е първата в света бронирана машина, която може да оцелее при ориентирана детонация с потенциал от 10 кг TNT. И шестте колела на шасито могат да се въртят към личната си ос, което значи, че радиусът на завиване на подобен брониран автомобил е даже по-малък от този на автомобил с четири колела. И това прави китайския " Железен човек " извънредно маневрен. Бронираното транспортно средство може да се употребява за превозване на бойни елементи, наблюдаване, разузнаване, битка с тероризма и мироопазващи задачи.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР