Китай разкритикува днес думи на американския президент Джо БайдънДжо Байдън

...
Китай разкритикува днес думи на американския президент Джо БайдънДжо Байдън
Коментари Харесай

Китай разкритикува изявлението на Байдън за Си Цзинпин

Китай разкритикува през днешния ден думи на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в по отношение на китайския президент Си Цзинпин, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Става дума за изявлението на Байдън в изявление за телевизия Пи Би Ес, че Си има големи проблеми, изключително в стопански проект. 

" Това изявление е изцяло безконтролно и нарушава главните правила на дипломатическия етикет ", съобщи Мао Нин, говорителка на китайското външно министерство. " Китай показва своето мощно неодобрение и твърдо опълчване ", сподели говорителката на постоянен брифинг.

Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в даде изявлението за Пи Би Европейски Съюз през вчерашния ден.

" Намерете ми някой международен водач, който да е подготвен да застане на мястото на Си Цзинпин... Аз не виждам подобен ", посочи Байдън в изявлението за американската телевизия. " Този човек има големи проблеми ", измежду които се откроява " една стопанска система, която не действа доста добре ", сподели американският президент, като означи в това време, че китайският водач " има голям капацитет ".

Байдън сподели още, че поддръжката на Китай за Русия е релативно дискретна и че Пекин, обратно на упованията в началния стадий след нахлуването на съветските сили в Украйна, не се е заел със стопроцентова поддръжка за Москва.

Според президента на Съединени американски щати неохотата на Пекин да поддържа напълно Москва е обвързвана с нежеланието на Си Цзинпин Китай да попадне под ударите на тежки стопански наказания, както се случи с Русия.

" Обадих му се предишното лято, с цел да му кажа: Това не е опасност, просто наблюдаване - виж какво се случва на Русия ", описа Байдън пред Пи Би Ес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР