Китай разгневи Австралия, като публикува фалшива снимка на австралийски войник

...
Коментари Харесай

Китай разяри Австралия: публикува фалшива снимка на войник убиец на дете |

Китай разгневи Австралия, като разгласява подправена фотография на австралийски боец палач в формален държавен профил в Туитър. Австралия настоя за опрощение от Китай и изиска от Туитър да смъкна наличието с претекст " дезинформация ".

В понеделник представител на китайското Министерство на външните работи направи колаж, който изобразява австралийски боец с оцапан с кръв нож до дете, което държи агне. Колажът припомня за отправените по-рано обвинявания в убийството на 14-годишно афганистанско момче против австралийски бойци. Коментарът на представителя гласи: " Шокиран съм от убийството на афганистански цивилни и пандизчии от австралийски бойци. Осъждаме такива дейности и призоваваме те да понесат отговорност ".

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън реагира остро, като съобщи, че Пекин би трябвало да се " засрами "  от шерването на " отвратителната " фотография. Той я назова " в действителност отвратителна, надълбоко обидна и извънредно скандална ".

Това се случва на фона на възходящо напрежение сред двете страни и припомня за хипотетичните военни закононарушения, осъществени от австралийски бойци. По-рано този месец меродавен източник заяви, че 25 австралийски бойци са били въвлечени в убийството на 39 афганистански цивилни и пандизчии сред 2009 и 2013 година Откритието от Австралийскити сили на защитата сега се проверява от полицията.

" Китайското държавно управление би трябвало да се засрами от тази обява. Тя ги дискредитира в очите на света " - акцентира Морисън и прибавя, че Австралия е почнала транспарантен развой на следствие на обвиняванията във военни закононарушения, както се чака от " демократична, демократична " страна. Премиерът предизвестява Пекин, че други страни по света следят дейностите против Австралия.

Двустранните връзки внезапно се утежниха тази година, откакто Австралия поведе гласовете, които упорстват за следствие на произхода на коронавирусната пандемия, и продължи полемиката за хипотетична интервенция в австралийските вътрешни работи. През последните месеци Китай наложи серия от стопански рестрикции, в това число мита и ограничавания за търговията с някои австралийски артикули, в това число виновност, ечемик и говеждо месо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР