Китай провежда мащабни тестове и дългосрочно планиране на своята програма

...
Китай провежда мащабни тестове и дългосрочно планиране на своята програма
Коментари Харесай

Китай обмисля създаване на постоянна база на Луната

Китай организира огромни проби и дълготрайно обмисляне на своята стратегия за реализиране на изследване на Луната от хора и като цяло в научните среди, занимаващи се с това, съществува консенсус и прелиминарен проект, уточни инж. Чън Шангуан, заместител основен конструктор на китайската стратегия за човешко наличие и полети в Космоса пред Първия китайски конгрес за галактически науки, който се организира от 25 до 28 октомври в град Сямън, провинция Фудзиен, оповестява China Radio International.

По думите му, бъдещата тенденция в галактическата стратегия на Китай е да се изследва Луната и сътвори там база за научни проучвания и струпване на технологии и опит за нахлуване в дълбокия Космос. „ Дългосрочната ни цел е изпращането на хора на Марс ", уточни той.

Според Чън Шангуан, стъпването на Луната на човешки научни екипи е основно за възстановяване разбирането за нейното формиране и еволюция, както и за мултидисциплинарни проучвания, включващи области като физика, химия, астрономия и геология и потребление на място на ресурсите в естествени условия на ниска гравитация, едва магнитно поле и висок вакуум. Подобни проучвания – по думите на Чън – ще оказват помощ за разширение на нововъведенията и развиването на фундаменталните науки.

„ Решаването на научни проблеми, свързани с оцеляването на индивида на Луната, би могло да сложи основата за това да навлезем в дълбокия Космос ", счита инженерът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР