Китай произведе най-големия в света военен дрон с три двигателя,

...
Китай произведе най-големия в света военен дрон с три двигателя,
Коментари Харесай

Китай представи първия боен дрон в света с три двигателя

Китай създаде най-големия в света боен дрон с три мотора, съобщи Zero Hedge, базирайки се на China News. Той е напълно създаден от основаната в Ченгду Tendgen Technology, които настояват, че моделът, който се базира на TB Scorpion, е първият сходен дизайн на дрон в света.

Размахът на крилете на машината е 18,6 метра, а корпусът ѝ е дълъг малко над 10 метра. Тя разполага с по един трибутален мотор на всяко крило и един на опашката, което разрешава политане с обща маса от 3,2 тона, оптималната височина от 9,5 км., дълготрайност на полета от 35 часа и оптималната скорост от 321 км./ч.
 Министерството на защитата ще похарчи съвсем 25 млн. лева за нови дронове
Министерството на защитата ще похарчи съвсем 25 млн. лева за нови дронове

Поръчката ще бъде финализирана в границите на четири години

Поставянето на спомагателен мотор откъм гърба води и до нуждата от по-къса писта при политане, което сигурно е потребна характерност за една военна машина. Благодарение на потреблението на бутални мотори ще се реализира по-дълга дълготрайност на живота на машината и по-евтино произвеждане.

Освен във военната си роля, машината ще може да се употребява за необятен набор от действия, в това число картографиране, метеорологични наблюдения, гасене на пожари, доставки на муниции в разнообразни области и други. От компанията оповестиха, че той ще бъде пуснат в продажба през 2021 година
 Най-новият съветски разследващ дрон може да остане във въздуха над 24 часа
Най-новият съветски разследващ дрон може да остане във въздуха над 24 часа

Altius-U има безграничен обсег

Днес Китай държи към 70% от пазара на цивилни дронове, значително с помощта на DJI Technology, а военните безпилотни машини, създадени в страната, към този момент се употребяват интензивно в споровете в Близкия изток, напомня Zero Hedge. Затова и администрацията на Тръмп заплаши да наложи възбрана над продуктите, създадени от DJI.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР