Китай призовава Великобритания да направи независим избор дали да включи

...
Китай призовава Великобритания да направи независим избор дали да включи
Коментари Харесай

Китай призовава Лондон да направи независим избор дали да включи „Хуауей в изграждането на своята 5G мрежа

Китай приканва Англия да направи самостоятелен избор дали да включи „ Хуауей " в построяването на своята 5G мрежа. „ Надяваме се английската страна да схване обективно и заслужено отношение и да направи самостоятелен избор, който служи на нейните ползи ", съобщи говорителката на Външно министерство Хуа Чунин в отговор на журналистически въпрос за позицията на Пекин по мненията по-рано този месец на някогашния английски министър на дигитализацията Джеръми Райт.

„ Инвестициите на „ Хуауей " във Англия са над 2 милиарда паунда, а работните место, които компанията е основала на острова повече от 10 000, в това число взаимен център за изследвания. Справедливата и недискриминационна бизнес среда е основна за това китайските компании да продължат да имат убеденост и упования за вложения във Англия ", добави тя, представена от Радио " Китай ".

Говорителката отговори също на въпрос дали китайското държавно управление ще включи банка HSBC в своя лист на „ ненадеждни компании ", поради следствието ѝ против „ Хуауей " и дейното съдействие с държавното управление на Съединени американски щати в тази връзка, уточнявайки, че „ описът към момента предстои на съответните процедури ". „ Китай приветства непознати вложения и ще продължи да пази законните права и ползи на непознатите компании. В същото време обаче всички дейности на тези компании в страната би трябвало да бъдат в сходство със закона, а нарушителите ще понесат отговорност ", сподели Хуа Чунин. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР