Китай призовава САЩ и съответните страни да не използват сила

...
Китай призовава САЩ и съответните страни да не използват сила
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ да не използват военна сила в Близкия изток


Китай приканва Съединени американски щати и съответните страни да не употребяват мощ и да се придържат към разговора , с цел да избегнат ескалация на обстановката в Близкия изток . Това разяснява представителят на китайското външно министерство Ген Шуан след убийството военачалник Касем Солеймани, оповестява ТАСС.

" Призоваваме Съединени американски щати и съответните страни да не употребяват мощ, да упражняват въздържаност, с цел да се предотврати по-нататъшна ескалация и усилване на напрежението. Необходимо е да се подхващат ограничения допустимо най-скоро, с цел да се върнем към разговор и съвещания, с цел да понижим несъгласията ".

" Постепенното утежняване на обстановката в Близкия изток и в района на Персийския залив н е дава отговор на ползите на двете страни . Поддържането на мир и непоклатимост в този район е значимо за целия свят ", добавя дипломатът.

" Китай е срещу потреблението на военна мощ в интернационалните връзки. Военните средства няма да доведат до нищо. Политиката на оказване на оптимален напън също е обречена . Убедени сме, че всички страни би трябвало да следват правилата и задачите на Хартата на Организация на обединените нации и главните правила на интернационалните връзки ", добави Ген Шуан.
 Борис Джонсън настоя: Генерал Касем Солеймани представляваше опасност
Борис Джонсън настоя: Генерал Касем Солеймани представляваше опасност

Джонсън предизвести Техеран да не прави опити за " възмездие или наказателни акции " против Америка

Китайското държавно управление приканва за ценене на суверенитета и независимостта на Ирак , разяснява още Шуан по отношение на думите на Доналд Тръмп, че ще наложи наказания против Ирак, в случай че управляващите на страната се държат враждебно по отношение на Съединени американски щати и военния им контингент там.

" Китай постоянно е бил срещу използването на наказания и закани , и тяхното използване в интернационалните връзки, както и против обстоятелството, че страните постановат наказания едностранно. Винаги сме призовавали за самостоятелност , суверенитет и териториална целокупност на Ирак ".

" Надяваме се, че съответните страни, изключително силите отвън района , ще могат да подхващат повече стъпки за поощряване на мира и стабилността в Близкия изток и също по този начин ще избегнат дейности, които биха могли да доведат до нараснало напрежение ", съобщи дипломатът.
 Тръмп заплаши Ирак с невиждани наказания - Съединени американски щати остават там, до момента в който Багдад не заплати милиарди
Тръмп заплаши Ирак с невиждани наказания - Съединени американски щати остават там, до момента в който Багдад не заплати милиарди

За военновъздушна база, за която Съединени американски щати дали милиарди

Международната общественост би трябвало да вземе поради , че точно външните сили принуждават Иран да понижи отговорностите си по Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) по своята нуклеарна стратегия, изясни Ген Шуан.

" Ние имаме вяра, че макар обстоятелството, че Иран бе заставен да понижи отговорностите си заради външни фактори , в същото време показва сдържана позиция , което дава ясни индикации, че има политическа воля да съблюдава напълно изискванията на договорката. Иран не се отхвърли от осъществяването на отговорностите си по Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие ".

Шуан добавя, че актуалната обстановка е подбудена от обстоятелството, че Съединени американски щати едностранно се отдръпват от JCPOA и стартират да упражняват напън . " Именно това провокира напрежението към договорката и всички страни би трябвало обективно и заслужено да прегледат обстановката с JCPOA от тези първични позиции ", съобщи формалният представител на външното министерство на Китай.
 Франция, Англия, Германия: Иран да се въздържа от принуждение и да съблюдава нуклеарната договорка
Франция, Англия, Германия: Иран да се въздържа от принуждение и да съблюдава нуклеарната договорка

Трите евросили показват и безпокойствие от отрицателната роля, играна от Иран в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР