Китай призова за общи усилия за борба с трафика на

...
Китай призова за общи усилия за борба с трафика на
Коментари Харесай

Китай призова за обща борба с трафика на хора

Китай прикани за общи старания за битка с трафика на хора, откакто в хладилен камион в Англия бяха открити 39 мъртви индивида, за които се допуска, че са китайски мигранти, оповестява Българска телеграфна агенция.

На постоянен брифинг през днешния ден говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин съобщи пред кореспонденти, че Китай към момента не може да удостовери националността на жертвите, нито самоличността им, само че работи в съдействие с локалните управляващи. С оглед на бързо растящата вътрешна стопанска система се предполагаше, че през последните години трафикът на хора от Китай е намаляло фрапантно. Въпреки това и макар забележителния риск, който може да крие пътуването, за някои китайци, изключително за тези с по-ниска степен на обучение, Европа и Северна Америка не престават да са привлекателно място поради много по-високите заплати там спрямо Китай.

Някои елементи на Китай, изключително югоизточната провинция Фуцзян, от дълго време са източник на миграция към чужбина, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР