Китай призова всички страни да запазят спокойствие, след като се

...
Китай призова всички страни да запазят спокойствие, след като се
Коментари Харесай

Китай за ракетата в Полша: Всички страни да запазят спокойствие

Китай прикани всички страни да запазят успокоение, откакто се появи информация, че в Полша е паднала ракета съветско произвеждане и е лишила живота на двама души, в резултат на което централноевропейската страна сложи част от въоръжените си сили в повишена бойна подготвеност, написа Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8204
" В сегашната обстановка всички наранени страни би трябвало да запазят успокоение и да показват въздържаност, с цел да избегнат ескалация ", съобщи на постоянна конференция говорителката на китайското министерство на външните работи Мао Нин, представена от Франс прес.

" Позицията на Китай по украинския въпрос е една и съща през цялото време и е ясна: безспорен приоритет е да има разговор и да се водят договаряния, с цел да се уреди рецесията по кротичък метод ", сподели тя.

Ракета, която съгласно Варшава е доста евентуално да е била създадена в Русия, падна през вчерашния ден на територията на Полша и уби двама души. Западните водачи единомислещо осъдиха това, а Москва назова тези информации " провокация ".

Китай обичайно е непосредствен сътрудник на Русия и не осъди обществено съветската инвазия в Украйна, само че и не изрази поддръжка за дейностите на Москва, нито пък ѝ оказва военна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР