Китай призова Великобритания да направи независим избор дали да включи

...
Китай призова Великобритания да направи независим избор дали да включи
Коментари Харесай

Китай: Нека Лондон сам да реши иска ли 5G техника на Huawei

Китай прикани Англия да направи самостоятелен избор дали да включи Huawei в построяването на своята 5G мрежа.
" Надяваме се английската страна да схване обективно и заслужено отношение и да направи самостоятелен избор, който служи на нейните ползи ", съобщи говорителката на Външно министерство Хуа Чунин в отговор на журналистически въпрос за позицията на Пекин по мненията по-рано този месец на някогашния английски министър на дигитализацията Джеръми Райт.
" Инвестициите на Huawei във Англия са над 2 милиарда паунда, а работните местa, които компанията е основала на острова повече от 10 000, в това число взаимен център за изследвания.
Справедливата и недискриминационна бизнес среда е основна за това китайските компании да продължат да имат убеденост и упования за вложения във Англия ", добави тя, представена от Радио " Китай ".
Говорителката отговори също на въпрос дали китайското държавно управление ще включи банка HSBC в своя лист на " ненадеждни компании ", поради следствието ѝ против Huawei и дейното съдействие с държавното управление на Съединени американски щати в тази връзка, уточнявайки, че " описът към момента предстои на съответните процедури ".
" Китай приветства непознати вложения и ще продължи да пази законните права и ползи на непознатите компании. В същото време обаче всички дейности на тези компании в страната би трябвало да бъдат в сходство със закона, а нарушителите ще понесат отговорност ", сподели Хуа Чунин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР