Китай призова Северна Корея да спазва резолюцията на Съвета за

...
Китай призова Северна Корея да спазва резолюцията на Съвета за
Коментари Харесай

Китай осъди КНДР за изстреляната балистична ракет

Китай прикани Северна Корея да съблюдава резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и да спре всички дейности, които могат да засилят напрежението на Корейския полуостров, съобщи Ройтерс, представена от Народоосвободителна въстаническа армия.

Пекин се надява също, че всички страни могат да работят внимателно, с цел да предотвратят ескалиране на обстановката.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тълърсън съобщи, че в никакъв случай няма да одобри КНДР, въоръжена с атомни оръжия, и прикани Китай и Русия да създадат повече за ограничение на засилващата се опасност за районната и световна непоклатимост, идваща от ракетните упоритости на Пхенян.

Китай и Русия са главните стопански фактори, които дават опция на Северна Корея да създава стратегия за атомни оръжия и балистични ракети и носят " неповторимата и специфична отговорност за тази възходяща опасност ", сподели Тилърсън.

Северна Корея удостовери, че е изстреляла втора междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-14 ", което определи като " сурово предизвестие " към Съединени американски щати. Пхенян съобщи, че цялата американска територия попада в обсега на ракетите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР