Китай през януари е внесъл 6,55 млн. тона втечнен природен

...
Китай през януари е внесъл 6,55 млн. тона втечнен природен
Коментари Харесай

Китай отчита нов рекорд по внос на LNG през януари


Китай през януари е внесъл 6,55 млн. тона полутечен природен газ (LNG), което е нов връх за месец, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на данните на компанията Refinitiv Eikon.

Според новите данни, индикаторът за януари е съвсем с 2 % по-висок по отношение на предходният връх по импорт на LNG, реализиран през декември месец предходната година.
Както отбелязва организацията, общо вносът на LNG от страна на Китай през предходната година се е нараснал с 41 % спрямо 2017 година, откакто дефицитът на газ през предходната зима накара китайските компании да се подсигурят със ресурси и да създадат предварителни поръчки за доставка на енергоносители, като освен това Пекин продължава да подтиква семействата за преход към газ от въглища при отоплението.

Експерти означават в това време за организацията, че този „ рисков “ спомагателен импорт изпреварва растежа на търсенето на газ в страната.

„ Когато хората виждат тези числа те си мислят, че търсенето в Китай пораства, само че в действителност това е по-скоро главоболие за вносителите, защото те са купили изключително огромно количество и не могат да си обезпечат задоволително търсене “, споделя за организацията един от източниците от бранша. По думите му, в този момент китайските търговци оферират партиди от полутечен природен газ на задгранични купувачи или го продават на вътрешния пазар по цени под плануваните.

Китай е на второ място по импорт на LNG в света и заема лидерска позиция по импорт на нефт в света. По-рано медиите, базирайки се на китайските митници оповестиха, че вносът на нефт в Китай през 2018 година е повишен с 10 %, до рекордните 462 млн. тона, или 9,24 млн. барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР