Китай претендира за Южнокитайско море в неговата цялост и водния

...
Китай претендира за Южнокитайско море в неговата цялост и водния
Коментари Харесай

Китай започна военни учения в Южнокитайско море

Китай претендира за Южнокитайско море в неговата целокупност и водния път се трансформира в евентуална гореща точка за спор в Азия

Китай организира военни учения в оспорваното Южнокитайско море, съвпадащи с и Япония, оповестява Асошиейтед прес, съобщи.

Офисът на Администрацията за морска сигурност в южната островна провинция Хайнан сподели, че ученията са почнали в четвъртък и ще продължат до понеделник.

Той заяви, че на други самолети и плавателни съдове ще бъде неразрешено да влизат в региона, само че не даде повече детайлности. Китай претендира за Южнокитайско море на процедура в неговата целокупност и решаващият воден път се трансформира в евентуална възпламенителна точка за спор в Азия.

Съединени американски щати не заемат непозната позиция по въпроса за суверенитета, само че упорстват за правото да работят свободно в морето и постоянно плават с военни кораби покрай милитаризирани острови, държани от Китай в региона, в това, което се назовава "операции за независимост на навигацията ".

Китай рутинно стачкува против сходни задачи, наричайки ги умишлени провокации, които заплашват мира и стабилността. За да отстоява своето изказване, той е построил летни писти и друга военна инфраструктура на върха на основани от индивида острови, издигнати върху коралови рифове и атоли.

Бруней, Малайзия, Филипините и Тайван също упражняват припокриващи се искания в Южнокитайско море. Филипинската брегова защита съобщи в петък, че е основала постове на три острова в оспорваните води, ход, който евентуално ще бъде неудовлетворен от Пекин.

От началото на месеца първият китайски самолетоносач "Ляонин " организира задача в Японско море, разказана от Министерството на защитата като "рутинно образование ", ориентирано към повишение на успеваемостта, която е "в сходство със съответното интернационално право и интернационална процедура и не се насочва към нито една страна. "

Докато е в Япония, Байдън ще се срещне във вторник с сътрудниците си водачи на Индо-Тихоокеанския стратегически алианс, прочут като Quad, група, която включва Австралия, Индия и Япония.

Четирите страни споделят угриженост по отношение на възходящата районна убеденост на Китай и все по-боеспособните въоръжени сили.

Китай преглежда групировката като част от воден от Съединени американски щати подтик да попречва неговия стопански и политически напредък и да осуети опитите му да сплаши самоуправляващия се Тайван да одобри настояването му да одобри ръководството на Пекин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР