Китай предупреди Великобритания, че намесата ѝ по въпроса с Хонконг

...
Китай предупреди Великобритания, че намесата ѝ по въпроса с Хонконг
Коментари Харесай

Китай със заплаха към Великобритания да не се меси в Хонконг

Китай предизвести Англия, че намесата ѝ по въпроса с Хонконг ще има " сигурна ответна реакция ", откакто Лондон разкритикува проектите за закон за национална сигурност в някогашната си колония.
" Съветваме Обединеното кралство да се откаже от манталитета си на поддръжка за Студената война и колониалното мислене и да признае и почита обстоятелството, че Хонконг се завърна в Китай ", съобщи представителят на външното министерство Чжао Лицзян на постоянен брифинг.
БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Обединеното кралство може да промени визовите правила за жителите на Хонконг, в случай че Китай вкара механизъм за отбрана на националната сигурност в този специфичен административен район.
" Миналия месец Националният национален конгрес в Пекин реши да вкара в Хонконг закон за националната сигурност, който ще понижи свободите му и радикално ще отслаби автономията му. В този случай Англия ще би трябвало да резервира историческите връзки, които ни обвързват с хората на Хонконг ", съобщи Джонсън.
Според него, почти 350 000 жители на Хонконг имат паспорти за английските отвъдморски територии, а други 2,5 милиона могат да ги получат. Тези документи подсигуряват опцията за безвизово влизане във Англия до шест месеца.
Съгласно новия проект на английските управляващи, всеки гражданин на Хонконг, който има право да получи поданство за английските отвъдморски територии или към този момент има подобен паспорт, ще може да се реалокира в Обединеното кралство за безвизов интервал от 12 месеца. Освен това жителите на Хонконг ще получат правото да работят във Англия, което от своя страна ще им отвори пътя за приемане на поданство в страната.
" Това ще бъде една от най-големите промени на визовата система в английската история ", сподели Джонсън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР