Китай предупреди да не изключват Пекин от големи световни организации,

...
Китай предупреди да не изключват Пекин от големи световни организации,
Коментари Харесай

Поканата на Тръмп за Г-7 към Южна Корея и Австралия срещна неодобрение от Китай

Китай предизвести да не изключват Пекин от огромни международни организации , откакто президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се стреми да разшири срещата на върха на групата на седемте , с цел да включи Южна Корея, Австралия, Индия и Русия , оповестява UPI.

Говорителят на външното министерство на Пекин Жао Лицян съобщи на постоянен брифинг, че покана, която изключва Китай, няма да бъде от изгода за Съединени американски щати .

Жао съобщи, че прицелването в Китай и изключването на Пекин от значими кръгове не печели доверие . " Това не е в полза на страните. "
 Тръмп отсрочва срещата на Г-7 за септември
Тръмп отсрочва срещата на Г-7 за септември

Австралия, Русия, Южна Корея и Индия би трябвало да бъдат поканени

Г-7 е междуправителствена икономическа организация на напреднали, най-вече западни стопански системи: Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединени американски щати. През 2018 година седемте страни съставляват близо 60 % от световното чисто благосъстояние и повече от 32 % от световния Брутният вътрешен продукт, измерено посредством паритета на покупателната дарба.

Китай разпростра стопански мускули в чужбина с разнообразни планове , в това число самодейността " Един пояс, веднъж " и Азиатската капиталова банка за инфраструктура.

Жао съобщи, че Китай постоянно смята, че " всяка интернационална организация или конференция би трябвало да оказва помощ за поощряване на взаимното доверие във всички страни ".

" Също по този начин би трябвало да оказва помощ за отбрана на мултилатерализма, международния мир и развиване . "
 И Канада не желае Русия в Г-7
И Канада не желае Русия в Г-7

След като Лондон също отхвърли концепцията за включване

По-рано Тръмп съобщи, че се стреми да предложения Южна Корея, Австралия, Индия и Русия на тазгодишната среща на върха на Г-7, която би трябвало да се организира по време на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември.

Южнокорейската осведомителна организация " Йонхап " заяви, че президентът Мун Дже-ин е провел 15-минутен телефонен диалог с Тръмп, с цел да одобри поканата за Г-7 .

" Готов съм да я приема и Южна Корея ще изиграе роля, която може да надвиши карантината и стопанската система ", комнтира той.

Сеул съобщи, че форумът може да бъде уголемен до Г-11 или Г-12 , защото Тръмп смята, че " остарялата система " на Г-7 не съставлява актуалните условия за сигурност .

Решението на Южна Корея идва, откакто Жао Лицян съобщи, че Китай се опълчва на отбранителната система на Съединени американски щати THAAD на Корейския полуостров .

Американските и южнокорейските войски внесоха заместващи ракети THAAD в база в Южна Корея за една нощ .
 Меркел отряза Тръмп за Г-7
Меркел отряза Тръмп за Г-7

Няма да участва персонално
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР